Artiskokker kan spises på andre måder en den klassiske med smør..

Ingredienser

  • 375 g artiskokker
  • 75 g porre
  • 125 g  salat løg
  • 250 ml  fløde
  • 0,5 l  vand
  • 0,5 l  mælk
  • Salt
  • Timian
  • 1 Laurbærblad

Pynt

  • Porcini svampe pulver
  • Sprøde artiskok chips

Forberedelse

  • Rist artiskokkerne i ovnen indtil de er bløde. Fjerne huden og skær i små stykker. (Rist et par stykker i en gryde med lidt olie i ovnen for at lave chips skal anvendes til garniture.)
  • Sauter grøntsager og tilsæt urter.
  • Hæld alle flydende ingredienser i og bring det i kog. Tilføj artiskok og lad det simre, indtil alle grøntsager er kogt ud. Fjern laurbærblad og blend.
  • Smag til og passere gennem en si og hæld direkte i en 1L sifonflaske. Giv sifonen  2 gange latter gas og ryst kraftigt. 
  • Hold sifonflasken varm i et vandbad eller i en sousvide på omring 70c. Ryst godt før servering.

Saml og Serve

  • Skyd skummet i en dyb tallerken.
  • Pynt med porcini svampe pulver og Artiskok chips.


ISI Professionel sifonflaske ½liter

Sifonflasken sikre at dine æbleskiver bliver luftige og gør samtidig det let at have pandekage dej klar i køleskabet, da du kan lave den flere dage i forvejen.

iSi gas til sifonflasker ( N2O )

Du skal bruge 2 gaspatroner til denne opskrift