Molekylære artiskokker

Februar 16, 2016

Et alternativ til dagens masterchef udfordring hvor der skulle bruges artiskok.

 

Artiskok suppe på sifon

Ingredienser

  • 375 g artiskokker
  • 75 g porre
  • 125 g  salat løg
  • 250 ml  fløde
  • 0,5 l  vand
  • 0,5 l  mælk
  • salt
  • 2,5 g (0,09 oz) timian
  • 1 Laurbærblad

Pynt

  • Porcini svampe pulver
  • Sprøde artiskok chips

Forberedelse

  • Rist artiskokkerne i ovnen indtil de er bløde. Fjerne huden og skær i små stykker. (Rist et par stykker i en gryde med lidt olie i ovnen for at lave chips skal anvendes til garniture.)
  • Sauter grøntsager og tilsæt urter.
  • Hæld alle flydende ingredienser i og bring det i kog. Tilføj artiskok og lad det simre, indtil alle grøntsager er kogt ud. Fjern laurbærblad og blend.
  • Smag til og passere gennem en si og hæld direkte i en 1L sifonflaske. Giv sifonen  2 gange latter gas og ryst kraftigt. 
  • Hold sifon flasken varm i et vandbad eller i en sousvide på omring 70c. Ryst godt før servering.

Saml og Serve

  • Skyd skummet i en dyb talerken.
  • Pynt med porcini svampe pulver og Artiskok chips.



Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...