Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Der er masser af danske æbler i butikkerne og ikke mindst i haverne, og de er fuld af smag - denne æblekage med æblekanel skum overasker med "nye" klassiske smage.

 

Ingredienser til en 0,5 l sifonflaske:

Æblekage
300 g æbler
100 g sukker
5 ml citronsaft
1 g kanel
60 g rosiner
10 ml rom
110 g mel
100 g flormelis
50 g smør

Æble og kanelskum

250 ml æblejuice
100 ml piskefløde
10 g kanel

Tilberedning af æblekagen:
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i små stykker. Bland sukker, citronsaft, kanel, rosiner og rom i en gryde, og lad det koge kortvarigt. Tilsæt æblerne, og lad det simre let i ca. 5 minutter. Sæt derefter æblerne til side, og lad dem køle af. Bland mel, flormelis og smør og bland det med groft rasp med hænderne. Bag det i ovnen ved 160 °C i ca. 10 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Fyld glassene med lag af streusel-blanding og æbler, og lav en top med æblekanelskummen.


Tilberedning af æblekanelskum:
Bland omhyggeligt æblejuicen, den fede fløde og kanelen. Kom det i en 0,5 l sifon flaske, anvend 1patron, og ryst kraftigt. Lad afkøle i 1-2 timer.




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...

Grøn søndags smoothie med basilikumskum
Grøn søndags smoothie med basilikumskum

September 15, 2016

Læs mere...