Efteråret er tid til æblekager, og der er masser af danske æbler i butikkerne og ikke mindst i haverne, og de er fuld af smag - denne æblekage med æble kanel skum overrasker med "nye" klassiske smage.

Ingredienser til en 0,5 l sifonflaske:

Æblekage

  • 300 g æbler
  • 100 g sukker
  • 5 ml citronsaft
  • 1 g kanel
  • 60 g rosiner
  • 10 ml rom
  • 110 g mel
  • 100 g flormelis
  • 50 g smør


Æble og kanelskum / Espuma

  • 250 ml æblejuice
  • 100 ml piskefløde
  • 10 g kanel

Tilberedning af æblekagen:
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i små stykker. Bland sukker, citronsaft, kanel, rosiner og rom i en gryde, og lad det koge kortvarigt. Tilsæt æblerne, og lad det simre let i ca. 5 minutter. Sæt derefter æblerne til side, og lad dem køle af. Bland mel, flormelis og smør og bland det med groft rasp med hænderne. Bag det i ovnen ved 160 °C i ca. 10 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Fyld glassene med lag af streusel-blanding og æbler, og lav en top med æblekanelskummen.


Tilberedning af æblekanelskum:
Bland omhyggeligt æblejuicen, den fede fløde og kanalen. Kom det i en 0,5 l sifonflaske, anvend 1patron, og ryst kraftigt. Lad afkøle i 1-2 timer.