Æblekage med æblekanel-skum
Efteråret er tid til æblekager, og der er masser af danske æbler i butikkerne og ikke mindst i haverne, og de er fuld af smag - denne æblekage med æble kanel skum overrasker med "nye" klassiske smage.
Ingredienser til en 0,5 l sifonflaske:
Æblekage
- 300 g æbler
- 100 g sukker
- 5 ml citronsaft
- 1 g kanel
- 60 g rosiner
- 10 ml rom
- 110 g mel
- 100 g flormelis
- 50 g smør
Æble og kanelskum / Espuma
- 250 ml æblejuice
- 100 ml piskefløde
- 10 g kanel
Tilberedning af æblekagen:
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i små stykker. Bland sukker, citronsaft, kanel, rosiner og rom i en gryde, og lad det koge kortvarigt. Tilsæt æblerne, og lad det simre let i ca. 5 minutter. Sæt derefter æblerne til side, og lad dem køle af. Bland mel, flormelis og smør og bland det med groft rasp med hænderne. Bag det i ovnen ved 160 °C i ca. 10 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Fyld glassene med lag af streusel-blanding og æbler, og lav en top med æblekanelskummen.
Tilberedning af æblekanelskum:
Bland omhyggeligt æblejuicen, den fede fløde og kanalen. Kom det i en 0,5 l sifonflaske, anvend 1patron, og ryst kraftigt. Lad afkøle i 1-2 timer.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler